Bij het beleggen bestaat er altijd een risico dat je te maken zult krijgen met dalende koersen, ook al is dit niet leuk voor jouzelf en ook niet voor jouw portemonnee. Als de Bitcoin voortdurend in een rechte lijn blijft stijgen, komt er vast een moment dat deze lijn gaat dalen. Wanneer dit gebeurt, moet je goed nadenken hoe je hiermee omgaat. Hieronder leggen wij jou uit op welke punten je moet letten als de koers van de Bitcoin daalt.

1 Fear of missing out

Het FOMO-verschijnsel, ook wel the fear of missing out, komt vaak voor bij beleggers. Dit is een angst om iets te missen, waardoor je simpelweg meedoet met de meute. Een voorbeeld: wanneer de Bitcoin-koers stijgt, ga je de aandelen van Ethereum verkopen omdat andere mensen dit ook doen. In dit geval laat je je emoties de weg wijzen en voor veel beleggers is dit een valkuil. Hierbij verkoop je jouw aandelen op gevoel en kan dit een overhaaste beslissing zijn geweest. Laat je dus niet leiden door jouw emoties.

2 Strategie

Vraag jezelf van tevoren af waarom je hebt geïnvesteerd in de Bitcoin. Wil je op korte termijn winst halen? In dat geval is het belangrijk om een slimme strategie op orde te hebben. Je kunt bijvoorbeeld een stop-loss order instellen: dat is een vooraf bepaald punt waarop jij jouw verlies wil nemen. Wanneer dit punt is bereikt, wordt jouw investering automatisch verkocht. Zo hoef je niet continu de koersen in de gaten te houden. Bovendien is het niet geheel onbelangrijk om stil te staan bij jouw maximale koop- en minimale verkoopprijs. Stel grenzen voor jezelf. Dit maakt het makkelijker om te bepalen wat voor jou het beste koop- en verkoopmoment is en dit biedt een stok achter de deur.

3 Stablecoins

Bij een dalende koers van de Bitcoin, kun je ervoor kiezen om de munteenheden in te dekken bij stablecoins. Bij stablecoins is de koers veel stabieler en de waarde van deze munten zijn afgedekt. Dit komt omdat mensen van jouw inleg andere eenheden gaan kopen, zoals dollars of goudstukken. Echter, geldt hierbij ook dat je vooraf een goede strategie moet bepalen en zoek uit welke stablecoins betrouwbaar zijn.

4 Stap terug

Een angstig signaal is wanneer de Bitcoin onder het 50-daags ongewogen koersgemiddelde en het 10-weeks gemiddelde komt. Wanneer de Bitcoin onder deze waarden blijft, kun je ervoor kiezen om een stapje terug te nemen. Deze waarden worden gebruikt bij een technische analyse waarbij de trends, de koop- en verkoopsignalen worden weergegeven. 

5 Instappen

Als een koers aan het dalen is, raken mensen in paniek en verkopen ze hun investeringen. Dit met gevolg dat je er veel verlies aan over houdt. Echter, kun je er ook voor kiezen om juist extra Bitcoin bij te kopen wanneer de koers aan het dalen is. Op dat moment is het veel voordeliger als we Bitcoin kopen en dus om in te stappen. Wel is het lastig om in te schatten wat het juiste moment is. Volgens Warren Buffet is het juiste koopmoment wanneer er niets gebeurt op de markt, en het juiste verkoopmoment wanneer de hype helemaal oplaait.

6 Korreltje zout

Het is belangrijk om te benoemen dat eigenlijk niemand weet wat er met de Bitcoin gebeurt en gaat gebeuren. Ook al worden er vaak voorspellingen gemaakt aan de hand van technische analyses, toch is het belangrijk om deze voorspellingen met een korreltje zout te nemen. Hoewel de voorspellingen nauwkeurig worden berekend aan de hand van slotkoersen, is het belangrijk om je te houden aan de grenzen die jij zelf hebt opgesteld. 

Share:

administrator