Inhoudsopgave
De coronacrisis houdt ons land al sinds maart 2020 in zijn greep. Heb je een eigen bedrijf? Dan ondervind je mogelijk ook de nodige hinder van maatregelen rondom dit virus. Er zijn zelf flink wat branches die hard geraakt worden. Bevind jij je met jouw onderneming ook in één van deze branches? Dan ondervind je mogelijk de nodige financiële gevolgen. Voor ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis stellen banken, in samenwerking met de RVO, de Kleine Kredieten Corona garantieregeling beschikbaar. Dit staat in de volksmond ook wel bekend als de KKC regeling. Niet iedere ondernemer is hier bekend mee. Daarom gaan we hier in op de inhoud van deze regeling.
Voor wie is de regeling bedoeld?
De KKC regeling is bedoeld voor kleine ondernemingen die tekorten tot 50.000 willen opvangen met een lening. De overheid staat bij deze regeling garant. De borgstelling bij de KKC regeling bedraagt 95 procent. Als ondernemer gebruik je de financiële vergoeding om de tekorten die zijn ontstaan als gevolg van het coronavirus op te vangen.
Behoort jouw onderneming niet tot het kleinbedrijf? Dan betekent dit niet dat je geen financiële steun kunt krijgen om de coronacrisis door te komen. Nee, want je kunt dan namelijk terugvallen op de BMKB-C regeling. Dit is net als de KKC regeling ook een overbruggingslening met staatsgarantie om bedrijven financieel te ondersteunen.
Hoeveel geld kun je krijgen?
Voordat je een aanvraag indient voor de KKC regeling, wil je waarschijnlijk eerst weten hoeveel geld je kunt krijgen. Op deze manier kun je namelijk inschatten of het voor jouw bedrijf uitkomst biedt. Ondernemers die de KKC regeling aanvragen, lenen minimaal 10.000 euro en maximaal l 50.000 euro. Je kunt niet standaard het maximale bedrag lenen. Nee, want er wordt namelijk gekeken naar de omzet van jouw bedrijf. Zo mag het leenbedrag bijvoorbeeld maar maximaal 25 procent van de omzet van een onderneming bedragen. Hierbij wordt het Europese steunkader als uitgangspunt genomen.
Waarmee moet je rekening houden?
Wil je mkb krediet corona aanvragen? Dan moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hierboven haalden we al aan dat je minimaal 10.000 euro kunt lenen en maximaal 50.000 euro. Dit is niet het enige waarmee je rekening moet houden. Nee, want je moet de KKC regeling binnen vijf jaar terugbetalen. Dit is namelijk de maximale looptijd van de lening. De eerste twaalf maanden leen je overigens aflossingsvrij. Na het eerste jaar begin je met lineair aflossen. Bovendien krijg je te maken met rente. De KKC regeling is immers een lening. Bij de KKC regeling is sprake van een vast rentetarief tussen de 3 en 4 procent. Hierdoor weet je waar je aan toe bent als je de regeling afsluit.
Waar vraag je de KKC regeling aan?
Als je met jouw kleinbedrijf moeite hebt om het hoofd financieel boven water te houden, biedt de KKC regeling uitkomst. Ben je na het lezen van de bovenstaande tekst (nog steeds) enthousiast over de regeling? Dan wil je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk aanvragen. Probleem is alleen dat niet iedere ondernemer weet waar hij dit moet doen. Geldt dit ook voor jou? Richt je dan eens tot New10. Via de website van deze kredietverstrekker vraag je makkelijk en snel een coronafinanciering aan. Als jouw bedrijf aan alle voorwaarden voldoet, wordt het gewenste geldbedrag direct op jouw rekening gestort.